Tarihçemiz

03.12.2012 3328

Önceki adı  Vize Endüstri Meslek Lisesi  olan okulumuzun 1976 yılında Sanat Okulu Yaptırma ve Yaşatma  Derneği adıyla kurulan bir dernek tarafından Belediyeden 10.000 metre kare  ucuz arsa temin edilerek ilk adımı atılmıştır.  1982 yılında Metal-İşleri Bölümüne 45 öğrenciyle 3 Derslik 3 Atölye kapasitesinde Eğitim-Öğretime başlanmıştır. 1983 yılında Tesviye Bölümü açılmıştır. 1985 yılında öğrenci sayısının artması ile prefabrik  biçiminde 3  adet ek Derslik ve binası  yapılarak  faaliyete geçirilmiştir.

2000-  2001 Öğretim yılında Okul-Sanayii işbirliği kurularak son sınıf öğrencileri mezun olmadan önce  sigorta yaptırılarak, ücret almaları sağlandı ve   fabrikalarda beceri eğitimine gönderildi. 2001 yılında Bilgisayar Laboratuvarı İnternet Ağ Servisi öğrencilerin ve çevrenin kullanımına sunuldu. Fen Laboratuvarı günün şartlarına göre  modernize edilerek kullanıma sunuldu. 2001-2002 Öğretim yılında Elektronik Bölümü açıldı. 2001-2002 Öğretim yılında  onarım gerektiren prefabrik binanın yanına başta  Okul Koruma Derneği Başkanımız Raşit ANDIÇ ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, öğrenci Velileri ve bazı esnafımızın, Mimar Birol AYDIN ve İnşaat Mühendisi  Turhan GÜLAÇAR’ın katkılarıyla 4 Derslikli bina yapılmıştır.

2002-2003 Öğretim yılında kullanılamaz hale gelen  ek Dershane(Prefabrik) binamız Bakanlığımızdan  gelen ödenek, Koruma Derneğimiz, Belediyemiz ve Garnizon Komutanlığımızın katkılarıyla yeniden inşa edilmiştir. Ayrıca okulumuz ve bu binalar yapılırken ayrıca ismini hatırlayamadığımız birçok Öğrenci Velimiz ve Vize Halkından eşraf katkıda bulunmuştur. Teşekkür ediyoruz. Okulumuz onların eseridir.28.02.2003 Tarihi itibariyle ilçemiz Vize Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Liseleri de okulumuza bağlanmış,  adı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi olmuş tek yönetim çok program ilkesiyle birleşmiştir. Bu suretle Bölüm Sayısı Bilgisayarlı Muhasebe, Muhasebe ve Tekstil(Konfeksiyon) bölümlerinin de eklenmesiyle 6 ya çıkmıştır.

2003–2004 Öğretim yılı itibariyle BİLGİSAYAR Bölümü açılmıştır. 2003–2004 Öğretim yılında Çıraklık, Kalfalık, Ustalık Sertifikaları veren programlar açılmıştır. Cumartesi günleri ve akşamları eğitim verilmektedir. 2003–2004 Öğretim yılında yine çeşitli nedenlerle Lise Eğitimi alamayan ve Meslek sahibi olamayan ilçemiz gençlerine akşamları uygulamalı eğitim vermek suretiyle AÇIK MESLEK Lisesi açılmıştır. 2003–2004 Öğretim yılında ayrıca Usta Öğreticilik Kursları, Millî Eğitim Mensuplarından başlayarak İlçe Milli Eğitim ile işbirliği yapılarak Bilgisayar Sertifika Programları açılmıştır ve akşamları devam etmektedir.

Okulumuz bugün itibariyle, bölgemizde birden çok programı aynı anda uygulayabilen,36’ sı Kadrolu,3’ü Sözleşmeli olmak üzere 39  Öğretmen,3 Hizmetli, 574 Öğrenci, 12 Derslik,7 Bölüm, 6 Atelye, 2 kütüphane,1 Bilgisayar Laboratuarı,1 Fen Laboratuarı,1 Bilgisayarlı etüt odası, 2 Voleybol,1 Futbol Sahası,1 Basketbol sahası olan tek okuldur. 2005 yılında okulumuzdan 100 Öğrencimiz mezun olmuştur.54  Öğrencimiz ÖSS Sınavına girmiştir. 1 öğrencimiz kendi çabalarıyla 4 yıllık Lisans Eğitimi veren Teknik Eğitim Fakültelerini kazanmış, 45 Öğrencimiz Ön Lisans Eğitimi veren Meslek Yüksek Okullarına geçiş yapmışlardır. Bir kısım öğrencimiz ise ÖSS sınavına girmeyerek son sınıfta gönderildikleri işyerlerinde veya başka işyerlerinde çalışmaktadırlar