SEN GENÇSİN, GÜÇ SENSİN PROJESİ

18.02.2020 446

SEN GENÇSİN, GÜÇ SENSİN

ETİ Sarı Bisiklet

ETİ'DEN GENÇLERİ DESTEKLEMEK İÇİN
YENİ BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ:
"SEN GENÇSİN, GÜÇ SENSİN"

Eti ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle hayata geçirilen 'Sen Gençsin, Güç Sensin' Sosyal Sorumluluk Projesi, hayallerinin peşinden koşan ve bu uğurda çaba sarf eden gençlere destek olmaya hazırlanıyor.



Projenin hayata geçmesindeki en önemli unsurların başında, dünyada günümüz gençliğinin geleceğe dair yaşadığı kaygı ve ümitsizlikler geliyor. Yapılan pek çok araştırma, gençlerin hayal kurmadıklarını ve hayallerine ulaşmak için gerekli çalışma motivasyonuna sahip olmadıklarını gösteriyor. Diğer yandan, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun azimle ve cesaretle çalışıp büyük başarılara imza atan gençler de bulunuyor. Eti ve TOG, hayallerinin peşinden koşan, mücadeleci, hedefinden şaşmayan, hikayesi ile diğer gençlere cesaret ve ilham verecek gençleri desteklemek ve daha nicelerini bu yolda teşvik etmek üzere 'Sen Gençsin, Güç Sensin' adlı yeni sosyal sorumluluk projesini başlattı.



Belgeselci, yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun 19 Mayıs'ın 100. yılı için hazırladığı Güç Sensin Belgeseli, 'Sen Gençsin, Güç Sensin' Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilham kaynağı oldu. Tekelioğlu'nun belgeselinde, başarı yolculuğundan hiç vazgeçmeyen 8 gencin hikayesini gözler önüne sermesi ile ilk kıvılcımı ateşlenen 'Sen Gençsin, Güç Sensin' Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilk yılında, Tekelioğlu'nun belgeseline konu olan gençler desteklenecek. Projenin daha sonraki yıllarında ise desteklenecek gençleri belirlemek üzere alanlarında etkili isimlerin bulunacağı bir Danışma Kurulu oluşturulacak. Danışma Kurulu, TOG gönüllü ekiplerinin 12 farklı şehirde tespit edeceği 15-25 yaş aralığında olan ve "hayâllerinin peşinden giden" gençleri değerlendirecek. Danışma Kurulu tarafından 'bilim', 'kültür/sanat', 'spor' ve 'sosyal sorumluluk' alanlarında en başarılı bulunan 16 genç, 'Sen Gençsin Güç Sensin' projesinin kanatları altında başarı yolculuğuna çıkacak. Dört farklı kategoride seçilecek dörder gence Eti tarafından sağlanacak hibe desteğinin yanı sıra Eti ve TOG tarafından oluşturulacak mentor grubu da gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak.

Kaynak: https://www.etietieti.com/sengencsingucsensin