FATİH ETZ ve GESS TURKEY 2020, Ankara'da tanıtıldı

FATİH ETZ ve GESS TURKEY 2020, Ankara'da tanıtıldı

02-04 NİS 2020 Uluslararası FATİH Projesi EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ ve GESS TÜRKİYE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇÖZÜMLERİ FUARI Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, İstanbul

07.01.2020 350

2-4 Nisan 2020 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve GESS Türkiye Fuarı tanıtım toplantısı Millî Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda yapıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl YILMAZ, Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya AYTEMUR, sponsor firma temsilcileri ile FATİH ETZ ve GESS Türkiye organizasyon ekiplerinin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ: "Bir bilgi toplumu yaratmak ve eğitimde teknolojiyi yararlı kılmak; eğitim ve öğretimi, teknolojinin geldiği son nokta ile buluşturmak üzere son dört yıldır periyodik olarak düzenlediğimiz Uluslararası FATİH ETZ,  FATİH Projesi'nin hem bilimsel ayağını destekleyen hem de eğitim teknolojilerinin her bakımdan nabzını tutan büyük bir etkinlik olarak varlığını sürdürüyordu. 2020 yılında ise yine uluslararası eğitim teknolojilerinin nabzını tutan ve beş ülkede gerçekleştirilerek eğitimde dünyanın önemli isimlerini bir araya getiren GESS Türkiye ile FATİH ETZ güçlerini birleştirdi." dedi.

Toplantıda DENEMEÇ'in ardından söz alan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya AYTEMUR da okul öncesinden üniversiteye kadar her kademeden yerel ve küresel eğitim profesyoneline ev sahipliği yapacak organizasyonun milyonlarca liralık eğitim anlaşmalarına fırsat oluşturacağını belirterek şunları ifade etti: "Millî Eğitim Bakanlığımızın son dönemde imza attığı başarılı uygulamalar, projeksiyonlar bizim de eğitimdeki dönüşüme önemli hazırlıklarla girdiğimizi ve bu yolda yürüdüğümüzü gösteriyor. Eğitim alanındaki tüm tedarikçileri çatısı altında buluşturmayı amaçlayan GESS Turkey ve FATİH ETZ 2020, sektörün nabzının tutulduğu, eğitim uzmanlarının en yeni ürün, teknoloji, hizmet ve uygulamaları yerinde görebildiği, yurt içi ve yurt dışından profesyonel alıcılar, devlet ve özel okul yöneticileri, müdürleri, sahipleri, yatırımcıları ve satın alma kararı veren yöneticileriyle tedarikçilerin doğrudan bir araya geldiği büyük bir teknoloji, bilgi ve ticaret platformu olacak."

İmzalar, eğitim teknolojilerinde iş birliği için atıldı!

2023 Eğitim Vizyonu'nun gerektirdiği eğitimde teknolojik dönüşümü gerçekleştirmekte olan T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile GESS Türkiye'yi düzenleyen Tarsus Turkey Fuarcılık A.Ş. arasında imzalanan protokolle, 2-4 Nisan 2020'de Uluslararası FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı bir arada İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

Bu iki etkinlikle geleceğin eğitim teknolojileri için büyük bir buluşmaya imza atılması hedefleniyor.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Tarsus Turkey iş birliği ile düzenlenecek olan FATİH ETZ ve GESS TURKEY 2020;  BAU Bahçeşehir Üniversitesi, Bahçeşehir Koleji, Uğur Okulları ve Arçelik sponsorluğunda eğitimin geleceğine yön veren yeni bilimsel çalışmalara ve teknolojilere ev sahipliği yapacak ve katılımcılar, yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik gelişmelerden haberdar olurken, bu alanlarda çeşitli uygulamaları deneyimleyebilecek.

FATİH ETZ ve GESS TURKEY 2020'de: "Kodlama ve Robotik Öğretimi, Eğitimde Etkin Etkileşimli Tahta Kullanımı, Oyun Tabanlı Öğrenme, Oyunlaştırma, E-İçerik Geliştirme, Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı, Eğitimde Engelsiz Bilişim, STEM/STEAM/STEMA, Uzaktan Eğitim, Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi, Yapay Zekâ, Büyük Veri, e-Portfolyo" gibi konular ele alınacak.

http://fatihprojesietz.meb.gov.tr/

 

FATİH ETZ ve GESS TURKEY 2020, Ankara'da tanıtıldı

07-01-2020

Kaynak: https://yegitek.meb.gov.tr/www/fatihetzvegessturkey2020ankaradatanitildi/icerik/2901